Wyniki konkursu MINIATURA 7
W konkursie MINIATURA 7 organizowanym przez Narodowe Centrum Nauki aż czterech naukowców z Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka uzyskało dofiunansowanie do swoich badań.
Są to:
dr hab. Katarzyna Najman: Właściwości bioaktywne, przeciwbakteryjne i sensoryczne czarnego czosnku (Allium sativum L.) poddanego zróżnicowanej obróbce technologicznej (ząbki, pasta, proszek)
dr Paulina Kęszycka
dr Jorge Antonio Custodio-Mendoza: Strategia analitycznej oceny stanu utlenienia i stabilności produktów spożywczych, która będzie koncentrowała się na badaniu wpływu peroksydacji lipidów na żywność pochodzenia roślinnego, taką jak awokado, orzechy, nasiona i pochodzące z nich oleje
dr Monika Hanula
Facebook
LinkedIn
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok