Wszechnica Żywieniowa zaprasza na wykład
W najbliższą środę zapraszamy na wykład dr Małgorzaty Jałosińskiej z Zakładu Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka, SGGW:
Żywność jako źródło zakażeń wirusowych
Wykład poświęcony będzie wirusom, głównie tej grupie, która może być przyczyną zatruć pokarmowych. Przybliżona zostanie również sama natura wirusa, jego cykl życiowy w organizmie człowieka i drogi przenoszenia. Mowa będzie także o SARS-Cov2 i wirusie, który jest przyczyną afrykańskiego pomoru świń (ASF).
Wykład odbędzie się w środę 21.06.2023 r. o godz. 17.15 w auli II, budynek nr 32 (zielony), Wydział Żywienia Człowieka, ul. Nowoursynowska 159c, Warszawa
Wstęp jak zawsze wolny!
Zapraszamy również on-line
Facebook
LinkedIn
Data wydarzenia: 2023-06-21 17:15
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok