Poszukiwany: doktorant/stypendysta
Poszukiwany: doktorant/stypendysta do projektu Preludium BIS3, pt.: Rola bakterii fermentacji mlekowej pochodzących z żywności w neuroprotekcji poprzez utrzymanie homeostazy dolnego odcinka przewodu pokarmowego człowieka.
Celem projektu jest określenie zdolności bakterii Lactobacillus, wyizolowanych z żywności do neuroprotekcji dzięki modulacji mikrobioty jelitowej i produkcji metabolitów, które zostaną zbadane z wykorzystaniem modelu symulatora ludzkiego ekosystemu jelitowego (SHIME®). Projekt finansowany przez NCN, Nr: 2021/43/O/NZ9/02468;
Wymagania:
- Tytuł magistra w kierunku technologia żywności, biotechnologia, biologia lub nauk pokrewnych, realizowanych w uczelniach na terytorium Polski;
- Gotowość do podjęcia studiów w Szkole Doktorskiej SGGW;
- Doświadczenie w pracy badawczej (minimum roczne);
- Praktyczna znajomość technik laboratoryjnych, w tym biologii molekularnej i analizy mikrobiologicznej.
- Umiejętność zastosowania technik statystycznych do analizy danych eksperymentalnych;
- Dobra znajomość języka polskiego w mowie i piśmie oraz bardzo dobra znajomość języka angielskiego;
Oferujemy:
- Umowę stypendialną na okres 48 m-cy,
- Stypendium doktoranckie w miesięcznej wysokości: 5 tys. zł brutto brutto do miesiąca, w którym została przeprowadzona ocena śródokresowa doktoranta w szkole doktorskiej, 6 tys. zł brutto brutto po miesiącu, w którym została przeprowadzona ocena śródokresowa doktoranta w szkole doktorskiej,
- Pracę w profesjonalnym i przyjaznym otoczeniu, wśród znakomitych naukowców i opiniotwórczych ekspertów.
Zgłoszenie należy przesłać drogą elektroniczną na adres: dorota_zielińska@sggw.edu.pl
Więcej informacji: https://www2.ncn.gov.pl/baza-ofert/?akcja=wyswietl&id=191296
Facebook
LinkedIn
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies