“
Krokusowe XII Sympozjum Naukowe „Probiotyki i Prebiotyki w Żywności”
Zapraszamy do udziału w Krokusowym XII Sympozjum Naukowym z cyklu „Probiotyki i Prebiotyki w Żywności”, które odbędzie się w dniach 28 – 29 kwietnia 2022 r. w Kirach (k. Zakopanego) w Ośrodku Szkoleniowo-Wypoczynkowym SGGW „Marymont”.
Zakres tematyczny Sympozjum obejmuje szereg zagadnień dotyczących żywności, uwzględniających: probiotyki, prebiotyki i synbiotyki oraz wszystkie aspekty zastosowania drobnoustrojów o właściwościach probiotycznych i prebiotyków w różnych produktach żywnościowych.
Szczegółowe informacje, takie jak: Komunikat, Zgłoszenie udziału, Wzór abstraktu konferencyjnego oraz zakwaterowanie w Ośrodku znajdują się na stronie: http://www.pttz.org/aktualnosci/konferencje.html
oraz na FB PTTŻ
Wydarzenie organizowane jest przez pracowników Zakładu Higieny i Zarządzania Jakością Żywności SGGW w Warszawie oraz Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.