Konkurs MINIATURA 5
Na liście rankingowej działań zakwalifikowanych do finansowania w ramach konkursu MINIATURA 5 na pojedyncze działania naukowe ogłoszonego przez NCN znalazły się wnioski pracowników naukowych Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka:
- Interakcyjny wpływ podaży witamin D z produktów spożywczych na parametry jakości życia młodych kobiet (QoL/HRQoL), w zależności od poziomu neofobii i wstrętu żywieniowego oraz poziomu cholekalcyferolu we krwi – osoba realizująca: prof. dr hab. inż. Dominika Elżbieta Guzek, Katedra Badań Rynku Żywności i Konsumpcji, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW
- Analiza wpływu wybranych związków fenolowych na kształtowanie profilu wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) w żywności – osoba realizująca: dr Anna Onopiuk, Katedra Techniki i Projektowania Żywności, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW
- Sposób żywienia i stan odżywienia matki, w tym zawartość i rozmieszczenie tkanki tłuszczowej, a wybrane elementy składu mleka kobiecego – osoba realizująca: dr inż. Monika Zielińska-Pukos, Katedra Żywienia Człowieka, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW
Gratulujemy!
Podstawowym celem konkursu MINIATURA 5 jest finansowe wsparcie działania naukowego służącego przygotowaniu przyszłego projektu badawczego planowanego do złożenia w konkursach NCN, innych konkursach ogólnokrajowych lub międzynarodowych. W konkursie można uzyskać środki finansowe w wysokości od 5 000 do 50 000 zł na realizację działania naukowego trwającego do 12 miesięcy. O przyznanie środków mogli starać się naukowcy, którzy uzyskali stopień doktora nie wcześniej niż 1 stycznia 2009 r. nie kierowali i nie kierują projektem badawczym finansowanym ze środków Narodowego Centrum Nauki i mają w swoim dorobku co najmniej jedną opublikowaną pracę lub co najmniej jedno dokonanie artystyczne lub artystyczno-naukowe.