Konferencja „Fakty i fikcje w żywieniu człowieka”
Zapraszamy do udziału w konferencji z serii „Fakty i fikcje w żywieniu człowieka”, której tegorocznym tematem przewodnim jest: „Mleko i produkty mleczne a ich substytuty roślinne”.
Tematyka referatów plenarnych:
- Mleko i produkty mleczne w świetle dietetyki antyku i Bizancjum, dr Zofia Rzeźnicka i prof. dr hab. Maciej Kokoszko, Wydział Filozoficzno-Historyczny UŁ
- Mleko A2 – aspekty żywieniowe i technologiczne, dr hab. Anna Berthold-Pluta, prof. SGGW, INoŻ
- Napoje roślinne w diecie człowieka – korzyści i zagrożenia, dr inż. Joanna Rachtan-Janicka, INoŻCz SGGW
- Tłuszcz i kwasy tłuszczowe w napojach roślinnych i w mleku krowim – kontekst żywieniowy, dr hab. Hanna Mojska, prof. NIZP PZH-PIB
Konferencja „Fakty i fikcje w żywieniu człowieka” organizowana jest przez Polskie Towarzystwo Nauk Żywieniowych (PTNŻ) 25.10.2024 r., od godz. 11.00, online
Facebook
LinkedIn
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok