Przejdź do treści
  • IRK
  • Sylabus SGGW
  • E-HMS
  • Intranet
  • E-SGGW
  • PROJEKTY
  • Cele zrównoważonego rozwoju
  • HR Excellence in Research
  • The Euroleague for Life Sciences (ELLS)
  • Sojusz UNIgreen
  • Poland. Expo2025.Osaka.Kansai
  • pl
    • en
Instytut Nauk o Żywieniu CzłowiekaInstytut Nauk o Żywieniu Człowieka
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
  • O Instytucie
  • Nauka w Instytucie
  • Współpraca
  • Pracownik
  • Kontakt
  • pl
    • en
  • pl
    • en
  • O Instytucie
  • Nauka w Instytucie
  • Współpraca
  • Pracownik
  • Kontakt
SGGW Witryn / Home / O Instytucie / Katedra Techniki i Projektowania Żywności / Osiągnięcia

Osiągnięcia

Patenty

* Sposób wytwarzania gotowego do spożycia wyrobu z mięsa strusiego oraz gotowy do spożycia wyrób z mięsa strusiego (Numer patentu: 233001, data udzielenia prawa 12.04.2019)

* Sposób wytwarzania suszonej wołowiny i suszona wołowina, zwłaszcza dla dzieci (Numer patentu: 232488, data udzielenia prawa 01.02.2019)

* Sposób wytwarzania suszonej wołowiny i suszona wołowina, zwłaszcza dla osób aktywnych fizycznie (Numer patentu: 232487, data udzielenia prawa 01.02.2019)

* Sposób wytwarzania suszonej wołowiny i suszona wołowina, zwłaszcza dla kobiet (Numer patentu: 232489, data udzielenia prawa 01.02.2019)

* Sposób dojrzewania wołowych elementów kulinarnych (Numer patentu: 232490, data udzielenia prawa 01.02.2019)

* Zastosowanie folii trójwarstwowej i modyfikowanej atmosfery do pakowania prozdrowotnych wyrobów z mięsa strusiego (Numer patentu: 232495, data udzielenia prawa 01.02.2019)

* Sposób pozyskania kulinarnego mięsa strusia (Numer patentu: 230222, data udzielenia prawa 12.06.2018)

* Sposób wytwarzania pieczywa pszennego jasnego zawierającego betaglukan, zastosowanie koncentratu z warstwy aleuronowej ziarna owsa i wyrób piekarniczy (Numer patentu: 229848, data udzielenia prawa 06.04.2018)

* Sposób wytwarzania wysokojakościowego wyrobu z mięsa strusiego (Numer patentu: 226502, data udzielenia prawa 11.01.2017)

* Sposób produkcji wysokojakościowych wyrobów z mięsa wieprzowego i strusiego (Numer patentu: 225687, data udzielenia prawa 26.10.2016)

* Sposób pozyskania kulinarnego mięsa wieprzowego i mięso wieprzowe (Numer patentu: 225686, data udzielenia prawa 26.10.2016)

* Zastosowanie folii trójwarstwowej i modyfikowanej atmosfery do pakowania prozdrowotnych wyrobów wieprzowych (Numer patentu: 221874, data udzielenia prawa 17.06.2015)

* Sposób wytwarzania wieprzowych wyrobów mięsnych (Numer patentu: 221480, data udzielenia prawa 21.05.2015)

* Sposób wytwarzania wyrobów mięsnych wieprzowych o kontrolowanej alergenności (Numer patentu: 220814, data udzielenia prawa 23.01.2015)

* Sposób wytwarzania makaronu i makaron (Numer patentu: 231240, data udzielenia prawa 28.02.2019)

* Sposób wytwarzania wyrobów piekarskich i wyroby piekarskie (Numer patentu: 231241, data udzielenia prawa 28.02.2019)

Europejskie wspólnotowe wzory przemysłowe zarejestrowane w Urzędzie Harmonizacji Rynku Wewnętrznego (OHIM)

I System znakowania piktogramowego jakości i sposobu przygotowania wołowiny 002899039-0001

II System znakowania piktogramowego jakości i sposobu przygotowania wołowiny 002899039-0002

III System znakowania piktogramowego jakości i sposobu przygotowania wołowiny 002899039-0003

Nagrody

Pobierz tutaj.

Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
ul. Nowoursynowska 159c
budynek nr 32, pok. A64
02-776 Warszawa

tel.: 22 59 37 010
e-mail: inzc@sggw.edu.pl

  • Kontakt
  • Deklaracja dostępności
  • Poczta pracownicza
  • Intranet
  • POLITYKA COOKIES
  • POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISÓW SGGW
  • RODO
godło

© 1816–2025 SGGW — ALL RIGHTS RESERVED

UE UE


Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies