Katedra Techniki i Projektowania Żywności
Kierownik Katedry
dr hab. Andrzej Półtorak, prof. SGGW
e-mail: andrzej_poltorak@sggw.edu.pl
tel.: 22 59 37 073
Sekretariat
mgr inż. Karol Talacha, pokój nr A109, tel./fax: 22 59 37 062
e-mail: ktpz@sggw.edu.pl
Główne kierunki badawcze
- Wpływ systemów jakości produkcji żywności na osiąganą jakość surowców, półproduktów i produktów gotowych.
- Instrumentalny pomiaru właściwości fizycznych surowców, półproduktów i produktów spożywczych.
- Badania biochemiczne surowców i produktów spożywczych.
- Ocena aspektów techniczno-technologicznych maszyn i urządzeń gastronomicznych.
- Tworzenie nowych produktów spożywczych zgodnie ze współczesnymi trendami w technologii żywności.
- Wdrażanie nowych technologii produkcji i przetwórstwa żywności.
- Projektowanie nowych technologii produkcji i przetwórstwa żywności, w tym nowoczesnych systemów pakowania żywności.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok