Współczesne trendy w dietetyce, Wydawnictwo Naukowe ARCHAEGRAPH, 2023
Sektor spożywczy – od kompetencji pracowników do jakości żywności, Wydawnictwo SGGW, 2022
Przewodnik do ćwiczeń z żywienia człowieka, zakres podstawowy, Wydawnictwo SGGW, 2020
Edukacja żywieniowa w teorii i praktyce, Wydawnictwo SGGW, 2019
Podręcznik metodyczny Programu ABC Zdrowego Żywienia, Warszawa, 2018
Dobra Praktyka Żywieniowa Gimnazjalistów, Wydawnictwo SGGW, 2016
Woda w żywieniu i jej źródła – A.Brzozowska, J.Gawęcki
Żywienie u progu i u schyłku życia – J.Gawęcki, W.Roszkowski
Od norm żywieniowych do marketingu żywności – J.Gawęcki, W.Roszkowski
Zarys Oceny Żywienia – A.Gronowska-Senger
Analiza żywności – skrypt wydanie poprawione
Przedsiębiorczość w nauce i praktyce. Zarządzanie – Rynek – Usługi – Żywność
Przedsiębiorczość w nauce i praktyce. Zarządzanie-Finanse-Rynek