Troje naszych naukowców otrzymało finansowanie w ramach programu Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego – Inkubator innowacyjności 4.0 dla następujących projektów:
SAUSANTOX – Wegańskie parówki o podwyższonym potencjale antyoksydacyjnym (Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Techniki i Projektowania Żywności, Kierownik grantu: dr hab. Marcin A. Kurek)
Zastosowanie metabolitów bakterii Lactobacillus jako czynnika przedłużającego trwałość żywności ready-to-eat (Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności, Kierownik grantu: dr hab. Dorota Zielińska, prof. SGGW)
Opracowanie fermentowanego napoju na bazie herbaty (Kombucha) z wykorzystaniem innowacyjnych kultur startowych o właściwościach przeciwnowotworowych (Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności, Kierownik grantu: dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska)