Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego
Zapraszamy na IX Konferencję Naukową “Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego”, która odbędzie się 17-18 listopada 2022 r. w Warszawie.
Konferencja organizowana jest przez Katedrę Dietetyki Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie. Odbywa się cyklicznie co 2 lata. Jej początki sięgają roku 2004, kiedy zorganizowano ją po raz pierwszy z okazji uczczenia osiągnięć w pracy zawodowej prof. dr hab. Janusza Stanisława Kellera.
Tematyka Konferencji obejmuje:
- Mechanizmy działania składników pokarmowych
- Roślinne składniki bioaktywne w żywieniu
- Immunożywienie
- Dietoterapia chorób niezakaźnych
- Zaburzenia odżywiania
- Nowe trendy w dietetyce
Konferencja cieszy się dużym zainteresowaniem środowiska naukowego, stanowi forum do wymiany poglądów, wiedzy i doświadczeń przedstawicieli nauk o żywieniu człowieka i dietetyce. Na spotkaniach prezentowane są najnowsze wyniki prac naukowo-badawczych, zarówno dojrzałych naukowców, jak i doktorantów oraz studentów starszych roczników.
Więcej szczegółów znajduje się na stronie internetowej konferencji gdzie znajduje się również formularz zgłoszeniowy – http://www.zywienieifizjologia.sggw.pl/
Zachęcamy do rejestracji, która trwa do 31 sierpnia 2022r!
Facebook
LinkedIn
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok