Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego
Zapraszamy na IX Konferencję Naukową „Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego”, która odbędzie się 17-18 listopada 2022 r. w Warszawie.
Konferencja organizowana jest przez Katedrę Dietetyki Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie. Odbywa się cyklicznie co 2 lata. Jej początki sięgają roku 2004, kiedy zorganizowano ją po raz pierwszy z okazji uczczenia osiągnięć w pracy zawodowej prof. dr hab. Janusza Stanisława Kellera.
Tematyka Konferencji obejmuje:
- Mechanizmy działania składników pokarmowych
- Roślinne składniki bioaktywne w żywieniu
- Immunożywienie
- Dietoterapia chorób niezakaźnych
- Zaburzenia odżywiania
- Nowe trendy w dietetyce
Konferencja cieszy się dużym zainteresowaniem środowiska naukowego, stanowi forum do wymiany poglądów, wiedzy i doświadczeń przedstawicieli nauk o żywieniu człowieka i dietetyce. Na spotkaniach prezentowane są najnowsze wyniki prac naukowo-badawczych, zarówno dojrzałych naukowców, jak i doktorantów oraz studentów starszych roczników.
Więcej szczegółów znajduje się na stronie internetowej konferencji gdzie znajduje się również formularz zgłoszeniowy – http://www.zywienieifizjologia.sggw.pl/
Zachęcamy do rejestracji, która trwa do 31 sierpnia 2022r!

Facebook
LinkedIn
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies