Zakład Żywności Funkcjonalnej i Badań Sensorycznych
Kierownik Zakładu: dr inż. Anna Piotrowska
e-mail: anna_piotrowska@sggw.edu.pl, tel.: 22 59 37 043
Przedmioty realizowane w Zakładzie
Analiza sensoryczna żywności; zaawansowane metody analizy sensorycznej; towaroznawstwo żywności przetworzonej; żywność wygodna; żywność funkcjonalna; towaroznawstwo nowoczesnej żywności; współczesne trendy w technologii żywności; żywność pochodzenia roślinnego; żywność specjalnego przeznaczenia żywieniowego; suplementy diety; projektowanie produktu żywnościowego; towaroznawstwo nowej żywności (novel food); biologia.
Pracownicy
Nauczyciele akademiccy
dr hab. Magdalena Gantner, prof. SGGW, 22 59 370 43, pok. 1085, magdalena_gantner@sggw.edu.pl
dr hab. Eliza Kostyra, prof. SGGW, 22 59 37 052, pok. 1100, eliza_kostyra@sggw.edu.pl
dr hab. Anna Sadowska, 22 59 37 055, pok. 1072, anna_sadowska@sggw.edu.pl
dr hab. Katarzyna Najman, 22 59 37 055, pok. 1088, katarzyna_najman@sggw.edu.pl
dr hab. Katarzyna Świąder, 22 59 37 047, pok. 1089, katarzyna_swiader@sggw.edu.pl
dr inż. Monika Hoffmann, 22 59 37 044, pok. 1086, monika_hoffmann@sggw.edu.pl
dr inż. Rita Karaś, urlop, pok. 1089, rita_rakowska@sggw.edu.pl
dr inż. Klaudia Kulik, 22 59 37 045, pok. 1087, klaudia_kulik@sggw.edu.pl
dr inż. Anna Piotrowska, 22 59 37 043, pok. 1085, anna_piotrowska@sggw.edu.pl
dr inż. Joanna Rachtan-Janicka, 22 59 37 045, pok. 1087, joanna_rachtan_janicka@sggw.edu.pl
Inni pracownicy
mgr inż. Grażyna Wasiak – Zys, 22 59 37 040, pok. 1090, grazyna_wasiak_zys@sggw.edu.pl
Emerytowani profesorowie
prof. dr hab. Franciszek Świderski, 22 59 37 040, pok. 1072, franciszek_swiderski@sggw.edu.pl
dr hab. Wanda Kawecka, prof. SGGW