Zakład Żywności Ekologicznej
Kierownik Zakładu: prof. dr hab. Renata Kazimierczak
e-mail: renata_kazimierczak@sggw.edu.pl, tel.: 22 59 37 035
Sekretariat
mgr inż. Małgorzata Żebrowska – Krasuska, pokój 1073, tel.: 22 59 37 041
Przedmioty realizowane w Zakładzie
Ekologia i ochrona środowiska; surowce spożywcze; żywność ekologiczna; towaroznawstwo produktów rolniczych pochodzenia zwierzęcego; towaroznawstwo surowców spożywczych; ekologiczne metody produkcji żywności; nowoczesne metody analizy żywności; nowoczesne technologie i standaryzacja żywności; współczesne trendy w technologii żywności; produkty ekologiczne w żywieniu człowieka; ekologiczne aspekty żywności, żywienia i zdrowia; rolnictwo ekologiczne a środowisko i zdrowie; towaroznawstwo produktów pochodzenia roślinnego; towaroznawstwo żywności; ekologia krajobrazu; żywność tradycyjna i ekologiczna; ecological aspects of food and nutrition.
Pracownicy
Nauczyciele akademiccy
prof. dr hab. Ewelina Hallmann, tel. 22 59 37 036, pok. 1104, ewelina_hallmann@sggw.edu.pl
prof. dr hab. Renata Kazimierczak, tel. 22 59 37 035, pok. 1103, renata_kazimierczak@sggw.edu.pl
prof. dr hab. Ewa Rembiałkowska, tel. 22 59 37 038, pok. 1102, ewa_rembialkowska@sggw.edu.pl
dr hab. Dominika Średnicka-Tober, prof. SGGW, tel. 22 59 37 035, pok. 1103, dominika_srednicka_tober@sggw.edu.pl
dr inż. Klaudia Kopczyńska, tel. 22 5937 037, pok. 1101, klaudia_kopczynska@sggw.edu.pl
dr inż. Alicja Ponder, tel. 22 59 37 036, pok. 1104, alicja_ponder1@sggw.edu.pl
mgr Rita Góralska-Walczak (projekt StratKIT), tel. 22 59 37 037, pok. 1101, rita_goralska_walczak@sggw.edu.pl
Inni pracownicy
Sekretariat: mgr inż. Małgorzata Żebrowska-Krasuska, 22 59 37 041, pok. 1073, malgorzata_zebrowska_krasuska@sggw.edu.pl