Zakład Technologii Gastronomicznej i Chemii Żywności
Kierownik Zakładu: prof. dr hab. Jarosława Rutkowska
e-mail: jaroslawa_rutkowska@sggw.edu.pl, tel.: 22 59 37 072
Sekretariat
Sekretariat: Henryka Bieniek, pokój nr 79, tel.: 22 59 37 066, fax: 22 59 37 066
e-mail: ztg@sggw.edu.pl
Przedmioty realizowane w Zakładzie
Podstawy technologii gastronomicznej, Chemia żywności; Technologia gastronomiczna II, Ogólna technologia żywności; Ogólna technologia żywności II; Obsługa konsumenta w gastronomii i hotelarstwie, Polskie kuchnie regionalne i kuchnie narodowe, Projektowanie nowych potraw, techniki instrumentalne w badaniu żywności; metody oceny produktów; nowoczesne metody analizy żywności.
Pracownicy
Nauczyciele akademiccy
prof. dr hab. Ewa Czarniecka-Skubina, tel. 22 59 37 063, pok. 82, ewa_czarniecka_skubina@sggw.edu.pl
prof. dr hab. Jarosława Rutkowska, tel. 22 59 37 072, pok. 0112, jaroslawa_rutkowska@sggw.edu.pl
dr inż. Agata Antoniewska, tel. 22 59 37 071, pok. 0113, agata_antoniewska@sggw.edu.pl URLOP
dr inż. Artur Głuchowski, tel. 22 59 36 999, pok. 93, artur_gluchowski@sggw.edu.pl
dr inż. Małgorzata Moczkowska-Wyrwisz, tel. 22 59 37 057, pok. 93, malgorzata_moczkowska@sggw.edu.pl
dr inż. Marlena Pielak, tel. 22 59 37 057, pok. 93, marlena_pielak@sggw.edu.pl
dr inż. Piotr Sałek, tel. 22 59 36 999, pok. 93, piotr_salek@sggw.edu.pl
dr inż. Damian Baranowski, tel. 22 59 37 081, pok. 0105, damian_baranowski@sggw.edu.pl
sam. techn. Henryka Bieniek, tel. 22 59 37 066, pok. 79, henryka_bieniek@sggw.edu.pl
Doktoranci